آنچه در عراق، سوریه، افغانستان، ایران، نیجریه، اوکراین و سایر کانونهای جنگ میگذرد، نشان میدهد، ما خوشبینانه رسالت روشنگری (Enlightenment) را پایان یافته تلقی کردیم و تبلیغ، ترویج و تلاش در جهت نهادینه کردن دموکراسی و رواداری، در کار سیاسی، نظری، هنری، ادبی و فرهنگی ما، جای شایسته خود را نداشته است.
بیشک عمدهترین مسئله جنبشهای سیاسی، نظری، ادبی و فرهنگی در ایران و در خاورمیانه و جهان، رواداری است. بشر سرانجام ناچار است، به همدیگر گوش کند و همدیگر را درک کند و مناقشات خود با احترام به عقاید دیگران با روشهای قهرپرهیز حل کند. هیچ راه حل قهرآمیز برای مناقشات بین انسانها وجود ندارد.
اوضاع کشورهای در حال رشد، بی شباهت به درگیریهای سده ۱۷ میلادی در اروپا نیست. ترویج و توجیه رواداری و اثبات ضرورت بیقید و شرط آن، برای تودهها و سیاستمداران یک وظیفه مبرم و دائمی همه ماست.
من سالهای اخیر پیرامون رواداری در فرهنگ و ادب ایران و روند نهادینه شدن رواداری در غرب پژوهش کردهام و نتیجه پژوهشهایم را در کتابهائی که پیوند آنها در زیر میآید، گردآوری نمودم. نسخه الکترونیکی آنها را می توانید از سایت من دریافت کنید و نسخه چاپی آنرا میتوانید از کتابفروشی آنلاین مزراع سفارش دهید.
بسیار خوشحال میشوم که در معرفی این کتابها بکوشید و نظرات انتقادی و پیشنهادهای بهبودبخشتان را از طریق پست الکترونیکی زیر برایم بنویسید.
توصیه میکنم سری به وبگاه و فیسبوک من بزنید، آخرین ویرایش کتابهایم آنجا در دسترس شماست.
www.facebook.com/ahad.ghorbani
رواداری در فرهنگ و ادب ایران
روند شکل گیری، ژرفش و نهادینهشدن رواداری در غرب
http://mezerah.com/product.html/tolerance-in-west?category_id=62