بیانیهی جمعیت سوسیال دمکراسی برای ایران
از اعتصابها و اعتراضهای معلمان پشتیبانی همهجانبه کنیم.
اعتصابها و اعتراضهای معلمان در پی فراخوان «شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران» یکی از پایدارترین و متشکلترین اعتراضات صنفی در تاریخ جمهوری اسلامی بوده است. با خواستههایی روشن و سازنده که با جدیت دنبال میشوند. این اعتراضات در ماههای اخیر گستردهتر و فشردهتر شدهاند.
محورهای اصلی خواستها همانا؛ «عدم اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان»، «عدم اجرای کامل رتبهبندی»، «عدم اجرای کامل اصل ۳۰ قانون اساسی» و «بازداشت معلمان و پروندهسازی علیه فعالان صنفی» است.
ما از این اعتصابها و اعتراضهای همهجانبه، پشتیبانی میکنیم و از همه تشکلهای صنفی و همهی مردم ایران میخواهم پشتیبان معلمان فرزندان ایران باشند. خواستهای معلمان فقط خواستهای صنفی فرهنگیان نیست بلکه خواستهای همه مردم ایران بهویژه مادران و پدرانی است که فرزندان دانشآموز و یا دانشجو دارند نیز هست.
یکی از ویژگیهای برجستهی اعتراضات معلمان سازمان یافتگی آن است که بسیار آموزنده بوده و میتواند و باید سرمشقی برای سایر صنفها باشد. معلمان تشکلهایشان را در شهرها، منطقهها و ناحیههای گوناگون سازمان دادهاند. فعالیت این کانونها در «شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران» هماهنگ شدهاست.
آنها به «عدم اجرای همسانسازی بازنشستگان» و «عدم اجرای کامل رتبهبندی» اعتراض دارند. این ها خواستههای بهحقی از سوی آموزگاران است. معلمی که غم نان دارد، فراغت خاطر برای آموزش و پرورش فرزندان ما را ندارد. سرانجام فقر و عدم امنیت شغلی معلمان، فقر دانش شاگردان است.
آنها به بازداشت معلمان و پروندهسازی علیه فعالان صنفی اعتراض دارند. ایجاد تشکل صنفی مستقل و مبارزه برای بهبود زندگی خود حق همهی انسانهاست و هیچ کس نمیتواند آنرا ممنوع کند.
معلمان به انتصابات و روشهایی که علیه شایستهسالاری است، اعتراض دارند. مدیران نه با معیار توانایی، دانش و مدیریت بلکه با معیارهای مکتبی انتخاب و عزل و نصب می شوند.
آنها به شیوهی تدوین و محتوای کتابهای آموزشی اعتراض دارند. آنها بهدرستی از آموزش و پرورش ایدئولوژیک و تبعات آن بر سلامت روان دانشآموزان و کودکان نگران هستند.
آنها خواستار اجرای اصل ۳۰ قانون اساسی هستند که دولت را مکلف میکند وسایل آموزش و پرورش رایگان را برای همهی دانشآموزان تا پایان دورهی متوسطه فراهم سازد و امکانات تحصیلات عالیه را تا حد امکان کشور به صورت رایگان گسترش دهد.
ما از تحصن معلمان که دستکم در ۳۰۰ شهر و منطقه و ناحیه برگزار شد و قطعنامهی تجمع سراسری معلمان ایران، مورخه دوشنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۰ با همهی توان و صمیمانه پشتیبانی میکنیم و از همهی صنفها میخواهیم با سرمشقگرفتن از فرهنگیان ، تشکلهای محلی خود را سازمان دهند و تشکلهای محلی را در زیر چتر یک شورای رهبری ملی سامان دهند و از اعتراضات فرهنگیان پشتیبانی کرده و با حمایت تشکلهای ملی و سراسری کارگران، کارمندان و صنفهای گوناگون ،سازمان سراسری لازم را برای ایجاد تحول بنیادی در زندگی خود و مردم ایران فراهم کنند.
جمعیت سوسیال دموکراسی برای ایران
۱۱ بهمن ۱۴۰۰ – ۳۱ ژانویه ۲۰۲۲
www.azadivaedalat.com